Martin van der Meulen slaat eerste paal Mooi Joure

Martin van der Meulen slaat eerste paal Mooi Joure

0

JOURE – Martin van der Meulen uit Joure was op woensdag 15 juni tot zijn verrassing opeens een VIP in zijn eigen woonplaats; hij mocht na het welkomstwoord van wethouder Druk Durksz van de gemeente De Fryske Marren de eerste paal heien van nieuwbouwproject Mooi Joure in de wijk Blaauwhof. En deed dat met verve. ‘Hij is één van de toekomstige bewoners en toevallig was aannemersbedrijf De Jong bij zijn kavel beland voor het heien van de officiële eerste paal’, legt Inge Mutsears van Zwanenburg Projecten uit.

De projectontwikkelaar uit Heerenveen wist met het nieuwbouwproject Mooi Joure -17 betaalbare jaren ’30 woningen- eindelijk een succesvolle invulling te geven aan het voormalige terrein van het Sint Theresia Zorgcentrum en de Maria Gorettischool.

Na de verkoopdag in februari waren de woningen in een mum van tijd verkocht, net als in andere plaatsen waar Zwanenburg Projecten actief is met een inmiddels beproefd concept: mooie en flexibel in te delen nieuwbouwwoningen in een exclusieve jaren ’30 stijl, voor een betaalbare prijs.

De toekomstige bewoners van Mooi Joure komen voornamelijk uit Joure zelf, maar ook uit Sneek, Oudehaske en Amsterdam. Ze zullen er naar verwachting begin volgend jaar wonen. Ze wonen straks aan het nieuwe Sjoerd Wiersmahof, op de hoek van de Uilke Boonstralaan. Dit waren twee lokale verzetslieden die tijdens de Tweede Wereldoorlog 14.000 mensen aan een onderduikadres hielpen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend