Live blog: Actuele ontwikkelingen rond het coronavirus

0

HEERENVEEN – Ook de komende dagen houden wij u middels een live blog op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus.

Nieuwtjes en/of foto’s in verband met de coronacrisis of gewoon ander nieuws, mail ze dan naar redactie@grootheerenveen.nl

Bij 36 Friezen is het virus vastgesteld. Twee van hen komen uit de gemeente Heerenveen.

21: 45 – Lichtbundels schijnen in de lucht
Tussen acht en half negen schenen door heel Nederland lichtbundels in de lucht. De entertainmentbranche wil op haar eigen manier Nederland een hart onder de riem steken.

Jorn Knossen van Dance Sound Professioneel in Licht & Geluid zette een lichtshow neer bij café De Swetser

Klik HIER voor meer foto’s!

#LightTheSky Heerenveen

Geplaatst door Dance Sound op Zondag 22 maart 2020

19:30 – Winkel Haico Bouma deels gesloten
Ook Haico Bouma vanwege het Coronavirus genoodzaakt om de winkel in Oudehaske deels te sluiten. Dit besluit is genomen om er voor te zorgen dat de winkel geen bron van besmetting kan vormen.

Onderhoud en reparatie van fietsen gaat echter gewoon door.U geeft uw fiets af voorzien van naam, adres en telefoonnummer. U wordt vervolgens gebeld voor overleg.

Winkelen op afspraak

Bel 0513 – 677234 of mail info@haicobouma.nl

Haico Bouma hoopt zo snel mogelijk naar een normale situatie terug te kunnen keren.

Huurschaatsen kunt u inleveren zodra de winkel weer gewoon open is.

18:45 – “Kabinet overweegt sluiting winkels”
De regering denkt na over het sluiten van ‘niet-essentiële’ winkels, om zo de verspreiding van het coronavirus verder in te dammen. Dat meldt De Telegraaf op basis van ‘bronnen bij het kabinet.’

Eerder vandaag meldde de NOS dat er vandaag geen nieuwe maatregelen worden verwacht, op basis van een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid. “Het huidige beleid blijft van kracht. ‘En we roepen weer op om op allerlei manieren die anderhalve meter afstand te respecteren’, zegt een woordvoerder van het ministerie.”

Foto ter illustratie uit het archief!

15:00 – Niet massaal de natuur in
Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, artsen en politie roepen op om niet met zijn allen de natuur in te gaan. Deze boodschap is niet bij iedereen aangekomen. De parkeerplaatsen in Oranjewoud staan vol auto’s. Ook de NL Alert met de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven gaat er bij veel mensen niet in.

14:30 – Landelijke update RIVM
Sinds gisteren zijn 573 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 4204. Onder hen zijn 988  mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). In Friesland zijn er twee positief geteste patiënten bijgekomen.

43 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 179 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 57 en 97 jaar.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1404 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (585) en Noord-Holland (535).

Let op!: Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

12:55 – NS: Reis alleen als dat noodzakelijk is
De Nederlandse Spoorwegen roept zondag op om niet met de trein te reizen als dit niet strikt noodzakelijk is. Het bedrijf doet dat in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.

11:30 – NL Alert verzonden door Rijksoverheid
Om half twaalf is er door de Rijksoverheid een NL Alert verzonden. Hierin wordt opgeroepen om 1,5 meter afstand van elkaar te houden!

11:00 – Sanne Wevers kan door trainen in haar eigen huis

10:30 – Meldkamer Noord-Nederland waarschuwt jongeren
“Dit is om jullie wakker te schudden. Er gelden nieuwe regels op straat.” In een videoboodschap roept de meldkamer van Noord-Nederland jongeren op om de coronaregels niet te negeren. “Denk aan je opa. Denk aan je oma. Jij kunt ze beschermen.”

Het gebeurd nog te vaak dat jongeren elkaar opzoeken. In Harlingen Dat meldt de gemeente op facebook. “Blijf thuis en zoek elkaar digitaal op. Of houd in ieder geval 1,5 meter afstand van elkaar. Denk aan de kwetsbare mensen in onze samenleving.”

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend