Eerste kievitsei gevonden in gemeente Heerenveen

6

HEERENVEEN – Klaas Stapensea uit Emmeloord vond dinsdag al het eerste kievitsei van de gemeente Weststellingwerf.

Woensdag was het opnieuw raak. Samen met Ewout Schröder uit Jirnsum vond Klaas ook het eerste ei van de gemeente Heerenveen.

De twee mollenvangers zagen ‘hijke’ en ‘sijke’ achter een kraai aangaan, vervolgens werd er gepaard en ging ‘sijke’ haar nest opmaken. Het was voor de twee mannen een kans uit het schoolboekje.

Het ‘frije fjild’ van de gemeente Heerenveen is hiermee gesloten.

6 reacties

 1. Henk Miedema op

  Kan er ajb nu eindelijk met deze traditie gebroken worden? Echt niet meer van deze tijd. Dat de Friese media over dit heuglijke feit blijft rapporteren, helpt natuurlijk ook niet.

  • Peter Bokma op

   Meneer Miedema, Stoppen met deze traditie, stoppen met Kerst, Pasen, Pinkster, Zwarte Piet, Fierljeppen, Sint Pieter, Kaatsen etc. Sommigen (waar onder hoofdzakelijk minderheden) zouden liefst alles om zeep helpen waar we hier (ja ook in Friesland) voor staan. Vreemd dat u het vinden van het eerste kievitsei dan wel weer een heuglijk feit noemt…….

 2. Peter Bokma op

  “Ooit gehoord van sarcasme, Bokma?” Meneer Miedema, wanneer je iets sarcastisch bedoelt geef je dat aan. Dat doen we meestal in de trend van [ sarcasm/on] sarcastisch bedoelde tekst [sarcasm/off] zodat het voor elkeen begrijpelijk is dat het om iets gaat wat sarcastisch is bedoeld. Men doet dat op genoemde wijze wanneer de betrokken website niet direct in html aangesproken kan worden.

  • Henk Miedema op

   U had op school blijkbaarvvaak onvoldoendes voor begrijpend lezen, Bokma, Ik zal daar in mijn reacties voortaan rekening mee houden.

X
X

Deel dit met een vriend