Freestyle voetballer Joshua Agteres te gast bij jeugddienst in de Filadelfia gemeente

1

HEERENVEEN – Op zondag 8 maart zal Freestyle voetballer Joshua Agteres vertellen hoe hij zijn talent in dienst wil stellen voor God.

Tijdens een jeugddienst in de Filadelfia gemeente aan de Herenwal te Heerenveen. De dienst start om 10.00 uur.

Hij maakte hij zijn tv-debuut in een reclamespotje. Eerder demonstreerde hij zijn kunsten al bij open dagen van clubs als FC Zwolle en Ajax. Joshua Agteres (17) kan echt alles met een bal en treedt zelfs op in kerken als ‘freestyle soccer champion’. “Ik dank God voor dit talent.”

Een bal is rond en hij rolt. Voor de meeste mensen zorgt dat voor problemen, omdat hij – in veel gevallen – niet doet wat jij wilt. Joshua kent dat probleem niet. Hij staat voor een ander dilemma. Hoe zorgt hij ervoor dat mensen nog kunnen volgen wat hij allemaal met een bal kan? Met enorme snelheid, behendigheid en flair kan hij ermee toveren en merk je al snel dat niet die ronde bal, maar híj de baas is. Even vraag je je af of er lijm aan de bal zit of dat er stiekem een elastiekje aan vastgeknoopt is. Maar niets daarvan, want wie kennismaakt met Joshua, leert een heuse tovenaar kennen – eentje met een voetbal.

Stoer

Wat Joshua wel – af en toe – op zondag doet, zijn optredens in kerken. “Ik geef dan bijvoorbeeld in een jongerendienst een demonstratie en vertel in een getuigenis wie ik ben en hoe ik mijn talent in dienst wil stellen voor God. Hij wil mij met freestyle soccer gebruiken en ik kom hierdoor met mensen in aanraking die ik iets mag laten zien van de Here God. Ik dank Hem voor dit talent en wil een voorbeeld zijn voor anderen.

1 reactie

X
X

Deel dit met een vriend