Beeldhouwer Roelie Woudwijk te gast in Seniorcafé bibliotheek Heerenveen

0

HEERENVEEN – Woensdag 4 maart is kunstenaar Roelie Woudwijk te gast in het Seniorcafé van de bibliotheek in Heerenveen.

Op humoristische wijze zal zij vertellen over haar levensloop en haar werk als beeldhouwer en graveur. Deze lezing begint om 10.15 uur en de toegangsprijs is €1, inclusief koffie of thee. Alle 55-plussers zijn van harte welkom in de bieb aan het Burgemeester Kuperusplein 48.

Roelie Woudwijk (1979) woont in Opeinde en is een dochter van beeldhouwer Anne Woudwijk. Ze volgde een opleiding mode en kleding en een verkorte opleiding bouwkunde voordat ze als beeldhouwer aan de slag ging. Als kunstenaar is ze autodidact. Naast beeldhouwen houdt Woudwijk zich bezig met graveren. Enkele bekende werken van haar zijn het monument tegen zinloos geweld in Drachten en het oorlogsmonument voor gedeporteerde Drachtster zigeuners.

Woudwijk werkt voornamelijk met Belgisch graniet. Met hamer en beitel wordt het graniet net zolang bewerkt totdat het gewenste resultaat is bereikt. Daar het beeldhouwen zo langzamerhand fysiek te zwaar voor haar wordt, legt ze zich steeds meer toe op de kunst van het graveren. Ze graveert portretten en grafmonumenten en gebruikt daarbij glas of graniet.

Iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen 55-plussers in het Seniorcafé van de Heerenveense bibliotheek terecht voor een kop koffie of thee, een praatje en om een krant of tijdschrift te lezen. Bovendien wordt elke eerste woensdag van de maand, behalve in juli en augustus, speciaal voor deze leeftijdsgroep een activiteit georganiseerd.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend