Ytje Wijma exposeert schilderijen in bibliotheek Heerenveen

0

HEERENVEEN – Van maandag 24 februari tot en met dinsdag 24 maart exposeert Ytje Wijma-Engbrenghof uit Follega haar schilderijen in de bibliotheek van Heerenveen.

In een vitrine is ook een aantal paneeltjes van haar hand te bekijken. Deze tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen.

Al tijdens haar opleiding textiele werkvormen is Ytje Wijma in aanraking gekomen met schilderen. Dat heeft haar nooit meer losgelaten. Via cursussen in It Toanhûs (Centrum voor de Kunsten) en bij creativiteitscentrum De Cirkel heeft ze zich steeds meer ontwikkeld als een schilder van mensen, dieren en het landschap.

Wijma schildert met olieverf op doek en ook op paneel. Ze houdt van vergrijsde tinten in zachte kleuren. Haar inspiratiebronnen zijn zelfgemaakte foto’s en afbeeldingen uit de krant. Om zich te verbeteren heeft ze les gehad van Gea Koevoets en tegenwoordig volgt ze lessen bij Irma Kamp.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend