Kleermaker Ali Sepet ontvangt veel steun na tweede brand (video)

0

HEERENVEEN – Voor de tweede keer in drie jaar tijd raakte kleermaker Ali Sepet alles kwijt door een brand in zijn zaak Modres.

Twee weken geleden brak er brand uit in de zaak van Sepet aan de Lindegracht. De oorzaak van de brand is inmiddels bekend. Het betrof broei in een wasmand vol vaatdoekjes. ,,Ik heb rond zes uur de doekjes uit de droger gehaald en in een wasmand gedaan. Ik heb nooit geweten dat dit kan gaan broeien. Laat staan dat dit brand kan veroorzaken. Ik ben na de eerste brand heel voorzichtig geworden. Iedere avond haal ik alle stekkers uit de stopcontacten. Dan gebeurt dit. Ik kan er nog steeds niet bij” verklaart Sepet.

Dinsdag is een gespecialiseerd bedrijf begonnen met het ontruimen van de winkel. Van het interieur en de machines is niets meer over. Alles is door de hitte vervormd en bedekt met een dikke laag roet. Alles is dan ook in een grote container afgevoerd.

Sepet heeft diverse klanten in Heerenveen, zoals restaurants en kledingwinkels, die hem ook na de tweede brand steunen. Sepet is de komende tijd nog bezig met het opnieuw opbouwen van de zaak. Dat gebeurt deels met verzekeringsgeld. Daarnaast zullen vrienden een crowdfunding-actie opzetten om Sepet te steunen. ,,Ik ben de mensen in Heerenveen heel erg dankbaar voor hun steun. Dit doet me echt heel erg goed. We gaan nu weer vooruit kijken” sluit de kleermaker af.

Omrop Fryslân ging dinsdag bij de Heerenveense kleermaker langs en maakte onderstaande reportage.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend