Heerenveense bedrijven recyclen piepschuim

Heerenveense bedrijven recyclen piepschuim

1

HEERENVEEN – Acht bedrijven in Heerenveen starten met een pilot om het piepschuim (EPS) uit hun verpakkingsmateriaal te laten recyclen bij EPS-Nederland in Drachten.

Door deze aparte inzameling via Omrin komt dit ‘schone’ afval niet terecht in de reguliere afvalstroom richting verbrandingsoven. Dit mooie circulaire project is een initiatief van de Ondernemerskring Heerenveen (OKH) en Omrin.

‘Wanneer het piepschuim schoon wordt ingezameld, is het een grondstof die 100% recyclebaar is tot nieuw piepschuim’, aldus Alex van Dalen, voorzitter van de Commissie Circulaire Economie van de OKH. Wanneer er bij een bedrijf veel producten verpakt in EPS binnenkomen, kan het ook financieel al gauw uit om EPS apart af te voeren. EPS heeft namelijk veel volume en draagt daarmee bij aan de (hoge) kosten voor restafval. Voor het EPS-recycleproject betalen ondernemers alleen de speciale inzamelzakken, die op afroep binnen drie dagen worden opgehaald.

‘Bovendien leveren we een bijdrage aan het sluiten van de kringloop, wat past in de filosofie van onze werkgroep Circulaire Economie’, zo zegt Van Dalen. Het doel is dat meer ondernemers in Heerenveen zich aansluiten bij het circulaire project. Ook niet-leden van de OKH worden van harte uitgenodigd om aan te sluiten. Voor meer informatie kunnen ondernemers contact opnemen met info@ondernemerskringheerenveen.nl of tel. 06-294 391 02.

1 reactie

  1. Waarom moet Omrin ook hier weer een vinger in de pap hebben ? Waarom niet rechtstreeks leveren aan het bedrijf in Drachten ? Hoe kunnen we ook dit inpassen in het verdienmodel van Omrin ? Via andere media lees je dat Heerenveen extra uitleg gaat geven over afvalsysteem: https://www.lc.nl/friesland/heerenveen/Extra-uitleg-over-nieuw-afvalsysteem-25340232.html Zeker te weten dat bij die uitleg het verdienmodel wordt verzwegen.
    Ik zit niet op social media en ga dat ook niet doen. Ik kan dus helaas alleen via dit medium mensen waarschuwen en inlichtingen geven. Wie op google zoekt met de tekst ” afval geld verdienen” komt o.a. de volgende link tegen:
    https://www.geldkip.nl/geld-verdienen-met-afval Wie goed leest komt er tevens achter dat gemeenten het verdienmodel liever zelf beheren……………..

X
X

Deel dit met een vriend