Le Roy-tuin wordt toegankelijker gemaakt voor mensen met beperking

0

HEERENVEEN – In juni 2019 hebben twee leden van Heerenveens initiatief Toegankelijkheid (HiT) op uitnodiging van de Stichting TIJD een wandeling gemaakt door de Le Roy tuin in Heerenveen met als doel te inventariseren waar de toegangkelijkheid verbeterd kan worden.

Het HiT zet zich in voor mensen met een beperking of een chronische ziekte, zodat ook zij zo veel mogelijk kunnen deelnemen aan de samenleving. Zwaan Soeten en Mirjam Wagenaar, die beide een visuele beperking hebben, namen de proef op de som en wandelden samen door de kilometer lange groene ecokathedraal. De plekken waar het lastig voor hun werd om te lopen werden genoteerd, en zijn in een rapport vermeld en doorgestuurd naar de Stichting TIJD die deze knelpunten aan gaat pakken.

Vrijwilligers van Stichting TIJD zijn daarom druk bezig om de tuin aan te pakken. Barrières worden weggehaald en paden worden aangepast en geschikt gemaakt voor bijvoorbeeld mensen in een rolstoel of met een visuele beperking.

In de Le Roy-natuurtuin is de samenwerking tussen mens, plant en dier erg belangrijk en wordt de natuur zoveel mogelijk met rust gelaten. De aanpassingen worden dan ook gedaan met respect voor de natuur.

Waarschijnlijk is de tuin volgend jaar voor iedereen goed toegankelijk.

Foto: Omrop Fryslân

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend