Heerenveen ook de komende twee jaar Fairtrade gemeente

Heerenveen ook de komende twee jaar Fairtrade gemeente

1

HEERENVEEN – Sinds oktober 2016 is Heerenveen officieel een Fairtrade gemeente. Deze titel is, na een succesvol jaar, in 2017 opnieuw toegekend.

In 2019 is een herbevestiging aangevraagd en met succes! Heerenveen mag zich de komende twee jaar weer Fairtrade Gemeente noemen.

Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samenwerken aan meer eerlijke handel: Fairtrade. Zoals in de sport Fairplay al vanzelfsprekend is, wil de gemeente voor gebruikers, consumenten, ondernemers en jeugd Fairtrade vanzelfsprekend maken.

Maar wat is Fairtrade nu eigenlijk?

Fairtrade producten zijn herkenbaar aan diverse keurmerken. Door Fairtrade producten te kopen investeert u in mensen in ontwikkelingslanden. Via Fairtrade ontvangen zij een eerlijke prijs voor hun producten en werken zij onder menswaardige omstandigheden. Dus geen kinderarbeid, gedwongen arbeid en geen extreem lange werkdagen. Maar wel aandacht voor milieuvriendelijke productieprocessen.

Doe ook mee!

De gemeente is er trots op dat zij samen met vele bedrijven en organisaties Fairtrade ondersteunen. In 2019 hebben zijn aan o.a. Voetbalvereniging Akkrum, Rabobank Heerenveen Zuidoost Friesland, Elvira’s Haarstudio en Z.E.I. positiekleding een certificaten uitgereikt. Verkoopt of gebruikt u ook Fairtrade producten?  Sluit u dan aan bij de campagne. Ruim 70 bedrijven en organisaties gingen u voor. Kijk voor meer informatie op: https://www.heerenveen.nl/…/hoe-wordt-u-een-fairtradeorgan…/

1 reactie

  1. Maar goed dat Omrin niet in de gemeente Heerenveen gesitueerd is evenals ecopark de Wierde en de commissie die fair-trade beoordeelt geen zaken met de burger mee neemt in de beoordeling. In dat geval had Heerenveen die titel heus niet gekregen. Fair trade – Eerlijke handel. Nee gemeente Heerenveen je handelt naar je burgers toe niet eerlijk. Graag verwijs ik naar de column van Eelke Lok plus reacties van september 2019 zodat ik niet weer het hele verhaal hoef op te dreunen: https://grootheerenveen.nl/columns/2019/09/18/column-eelke-lok-vies/
    DAT is geen eerlijke handel te noemen, dat is ordinaire belasting innen. Het gevolg in 2020 is nu al her en der te zien (Door de diftar tarieven te verhogen): een andere lokale krant toont meerdere foto’ s van gedumpt vuil bij verzamelplekken. Wat zei de gemeente daar over in een redelijk recent verleden: Nee, dat gebeurt hier niet………
    Nou gemeente Heerenveen, het gebeurt dus WEL. Tenzij u van mening bent dat al die foto’ s met photoshop zijn bewerkt………..

X
X

Deel dit met een vriend