Watersnoodramp centraal in Seniorcafé bibliotheek Heerenveen

Watersnoodramp centraal in Seniorcafé bibliotheek Heerenveen

0

HEERENVEEN – Op woensdag 5 februari vertelt de heer J. Leenhouts over de Watersnoodramp van 1953 in het Seniorcafé van de bibliotheek in Heerenveen.

Een interessant onderwerp, mede gezien de huidige, soms extreme weersomstandigheden. Aan bod komen vooral de gevolgen van een dergelijke ramp voor de nutsvoorzieningen, met name de elektriciteit. Deze lezing start om 10.15 uur en de toegangsprijs is €1, inclusief koffie of thee. Alle 55-plussers zijn van harte welkom in de bieb aan het Burgemeester Kuperusplein 48.

Als 16-jarige jongen heeft Leenhouts de Watersnoodramp meegemaakt, maar het gezin waarvan hij deel uitmaakte is er niet rechtstreeks door getroffen. Leenhouts’ vader was destijds verantwoordelijk voor de elektriciteitsvoorziening op de Zeeuwse eilanden Tholen en St. Philipsland. Hij heeft zijn zoon vanaf het eerste uur in de rampnacht betrokken bij zijn activiteiten en belevenissen.

Kustverdediging

Beroepshalve is Leenhouts betrokken geweest bij onderdelen van de civiele kustverdediging. Dit wordt wel aangeduid als hoogwaterbescherming en is ook een tak van de openbare nutsvoorzieningen.

Iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen 55-plussers in het Seniorcafé van de Heerenveense bibliotheek terecht voor een kop koffie of thee, een praatje en om een krant of tijdschrift te lezen. Bovendien wordt elke eerste woensdag van de maand, behalve in juli en augustus, speciaal voor deze leeftijdsgroep een activiteit georganiseerd.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend