Voel je vrij op het ijs!

Voel je vrij op het ijs!

0

HEERENVEEN – Stichting Hart voor Sport en Cultuur organiseert op dinsdag 4 februari in Thialf Heerenveen de activiteit: Voel je vrij op het ijs!

De activiteit is een gratis schaatsworkshop, kunstschaatsdemonstratie en gezellig samen zijn voor LHBTI+ inwoners van 60 jaar en ouder uit de regio Heerenveen.

Al sinds de 12e eeuw wordt er in Nederland geschaatst. Schaatsen heeft een diep verankerde culturele betekenis en de reden dat men al eeuwenlang schaatst is divers van aard, maar hebben een grote gemene deler. Op het ijs voelt men zich vrij. Op het ijs vervagen al eeuwen lang grenzen als rangen,standen of geloofsovertuigingen. Daarom past een workshop schaatsen ook ontzettend goed bij de doelgroep van ‘Voel je vrij op het ijs’.

Het doel van ‘Voel je vrij op het ijs’ is om schaatsliefhebbers die zich binnen de LHBTI+ community bevinden samen te brengen. Dit door een sportieve activiteit te organiseren op het ijs van Thialf in Heerenveen, afgestemd om de doelgroep. De deelnemers gaan met elkaar het ijs op en volgen een workshop schoonrijden waarbij geschaatst wordt. Door samen te zwieren en te zwaaien op het ijs wordt het gevoel van saamhorigheid gecreëerd en staat plezier met elkaar voorop. Daarnaast kunnen de deelnemers aanhang, vrienden of familie meebrengen om te kijken en zodoende onderdeel uit te maken van deze bijzondere activiteit. Voor hen en deelnemers wordt er een demonstratie uitgevoerd om naar te kijken.

Val je onder de doelgroep en heb je zin om samen met anderen aan de workshop deel te nemen? Geef je dan op via het online aanmeldformulier op www.rbh.frl/schaatsworkshop.

Wees er op tijd bij, er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Er zitten geen kosten aan de activiteit. De workshop wordt u aangeboden door Stichting Hart voor Sport en Cultuur in samenwerking met De Pronkriders, Gemeente Heerenveen, Stichting Regenboogbelang Heerenveen, Entertainment on Ice en Caleidoscoop.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend