Nieuwe deelnemers welkom bij Klik & Tik-cursus in bibliotheek

Nieuwe deelnemers welkom bij Klik & Tik-cursus in bibliotheek

0

HEERENVEEN – Bij de Klik & Tik-cursus in de bibliotheek van Heerenveen is per direct ruimte voor nieuwe deelnemers.

Deze gratis cursus helpt mensen om de computer beter te kunnen gebruiken. Men leert dit onder begeleiding en in eigen tempo, maar het is ook mogelijk om de cursus zelfstandig te doen.

De Klik & Tik-cursus wordt op donderdagmorgen in de bibliotheek in Heerenveen gegeven. Daarnaast kan men tijdens de openingsuren van deze bibliotheken oefenen op een internet-pc.

Moeite om de weg te vinden op internet? Dat is lastig. Want internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes en overheidsinformatie vinden, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat tegenwoordig allemaal via internet. De bibliotheek in Heerenveen (Burgemeester Kuperusplein 48) biedt ondersteuning met de Klik & Tik-cursus.

Klik & Tik is een oefenprogramma. Via filmpjes kan de eenvoudige uitleg worden bekeken en daarna kan men aan de slag met praktische oefeningen. De cursus bestaat uit drie delen en deelnemers kunnen zelf kiezen welk onderdeel ze willen volgen.

Klik & Tik – de basis start bij het begin. Men leert typen, e-mailen en men gaat het internet op. Het is handig al ervaring te hebben met een computermuis voordat men begint.

Klik & Tik – het internet op helpt de weg te vinden op internet. Men leert er te zoeken en hoe websites te bekijken. Hoe wordt een e-mail geschreven en hoe downloadt men bestanden? Alles wordt direct geoefend op een speciale website. Het is handig al enige ervaring met een computer te hebben voordat men start.

Bij Klik & Tik – samen op ’t web wordt geoefend hoe men sociale media gebruikt. Geleerd wordt hoe Facebook, Skype en WhatsApp werken en men maakt kennis met Instagram, LinkedIn en YouTube. Het is handig om al enige ervaring met internet te hebben voordat men van start gaat.

Deelnemen aan Klik & Tik? Kom langs of bel voor aanmelding. Vragen? Neem contact op met Ingrid Ganzeboom van de bibliotheek, via i.ganzeboom@bibliothekenmarenfean.nl of 0513-626675.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend