Kunstbende: Jongeren met een verhaal

Kunstbende: Jongeren met een verhaal

0

HEERENVEEN – Kunstbende is een landelijke wedstrijd voor jongeren. In de categorieën dans, DJ, expo, fashion, influenceer, muziek, taal en theater kunnen jongeren hun eigen creatie tonen.

De wedstrijd bestaat uit drie rondes: workshops, de provinciale voorronde en de landelijke finale. De winnaars van de finale zijn terug te zien op o.a. Lowlands of het Internationaal Film Festival Rotterdam. Op 25 januari is er een gratis workshop in Ateliers Majeur in Heerenveen.

Kunstbende is voor alle jongeren tussen de 13 en de 18 jaar met een origineel en creatief idee. Jongeren kunnen alleen of samen met anderen meedoen in acht kunstdisciplines. Belangrijk is dat ze zelf iets creatiefs maken. Tijdens de wedstrijd leren de jongeren van alles. Al 30 jaar helpt Kunstbende de dromen van jongeren waar te maken.

“Kunstbende is niet alleen uitzoeken wie je bent, dat doe je samen met heel veel leuke mensen” zegt Iris Dicke. Zij won in 2019 in de categorie Taal en werd 3e in de finale.

In januari, februari en maart worden er door Kunstbende Friesland in de hele provincie gratis workshops georganiseerd. Deze workshops helpen jongeren hun idee om te zetten naar een concept, technieken onder de knie te krijgen of te werken aan hun podiumpresentatie.

Op zaterdagochtend 25 januari vindt er een workshop ‘Hoe moet ik beginnen?’ plaats in Ateliers Majeur in Heerenveen. De andere workshops vinden plaats in Dokkum, Franeker, Oosterwolde en Sneek.

Het traject van de wedstrijd is simpel: jongeren doen mee met een workshop (maar dat hoeft niet) en daarna doen ze mee aan de voorronde op 19 april in De Lawei in Drachten.

Tijdens deze voorronde laten jongeren hun werk zien en krijgen ze feedback van de jury. Wordt de voorronde gewonnen, dan gaan ze door naar de finale in de westergastfabriek in Amsterdam. Hier wordt gestreden tegen alle winnaars van elke provincie. Win je dat? Dan staat de jongere volgend jaar op de What’s Happening area op Lowlands!

Kunstbende Friesland maakt onderdeel uit van Kunstbende Nederland. De Lawei en Keunstwurk organiseren samen de activiteiten voor Kunstbende Friesland.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend