Aart Staartjes ook in Heerenveen geen onbekende

Aart Staartjes ook in Heerenveen geen onbekende

1

HEERENVEEN – Zondag is Aart Staartjes op 81 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen een van ongeval in Leeuwarden. Meneer Aart was bekend van o.a. de Stratemakeropzeeshow, De film van Ome Willem, Sesamstraat en de landelijke Sinterklaasintocht op tv.

Staartjes was ook in Heerenveen geen onbekende. Hij speelde in 2015 en 2017 mee in de Kerstmusical van het Posthuis Theater. In 2016 speelde Staartjes nog een rol als wielercoach in de film Spaak van Steven de Jong. Een aantal scenes van deze film werden opgenomen in een enorme villa in Heerenveen. Heerenveense Courant journalist Harry de Jong en fotograaf Dennis Stoelwinder waren tijdens een van de opnamedagen aanwezig voor een reportage over de film.

Aart Staartjes werd in 2017 nog voor de culturele rubriek ‘Een nieuwe blik op…’ geïnterviewd door Janita Baron. Hij speelde toen een rol in de Kerstmusical “De Magiër van Mildam”. Voor Staartjes een pittige klus doordat hij enkele weken ervoor was getroffen door een beroerte.

Het interview werd toen afgesloten met onderstaande tekst.

Wat betekent theater voor u? Aart: “Ik moet gewoon blijven spelen, een boer blijft een boer, een toneelspeler moet blijven spelen anders gaat hij dood. Ik moet er wel vaak aan denken, maar voorlopig stel ik dat nog even uit. Zes weken geleden heb ik nog een beroerte gehad en nu sta ik alweer op de planken! En dan speel je verder alsof er niets is gebeurd. Cultuur is de gezamenlijke taal, de manier van leven, boeken, toneelstukken, films en muziek. Zonder cultuur zou het leven verschrikkelijk schraal zijn. Je hebt het nodig, het is verbeelding.

Een acteur die bij jong en oud geliefd was is heengegaan.

Foto’s: Janita Baron en Dennis Stoelwinder

1 reactie

  1. RIP Aart en bedankt voor je artistieke bijdrages aan de wereld ! Condeolances naar de familie.

X
X

Deel dit met een vriend