Gouden Harp voor vrijwilligers nieuwe doarpskeamer Akkrum

Gouden Harp voor vrijwilligers nieuwe doarpskeamer Akkrum

0

AKKRUM – Twee vrijwilligers van Doarpskeamer ED in Akkrum zijn beloond met de Gouden Harp van ED, een gelegenheidsonderscheiding voor mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt tijdens de inrichting van het nieuwe onderkomen in Akkrum. Aize Wijnstra (op de foto) en Anneke Travaille kregen de onderscheiding uit handen van voorzitter Eelco Sixma.

Stichting Doarpskeamer ED onderzoekt de mogelijkheid om het pas betrokken pand aan de Lange Miente 5 te kopen. Daartoe is overleg met de gemeente Heerenveen, die de huur voor het eerste jaar voor haar rekening neemt. Ook wordt onderzocht of subsidies van verschillende fondsen kunnen worden verkregen.

Doarpskeamer maakt 4.500 bevrijdingsvlaggetjes voor alle inwoners Akkrum/Nes

Alle 4.500 inwoners van Akkrum en Nes krijgen een eigen vlaggetje in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid in 2020. Doarpskeamer ED in Akkrum heeft het plan opgevat om de komende maanden met bezoekers en andere belangstellenden de vlaggetjes te naaien.

De duizenden vlaggetjes moeten in mei 2020 klaar zijn. ,,Dat wurdt noch in hiele toer, mar as wy ús meiïnoar der foar ynsette, dan komt dat grif foar elkoar’’, vertelt voorzitter Eelco Sixma. De bezoekers van de doarpskeamer worden gevraagd mee te helpen, maar ook andere inwoners mogen zich voor het project inzetten. Alle vlaggetjes zullen in mei in het dorp worden opgehangen.

Doarpskeamer ED heeft dit jaar een nieuw onderkomen. Allerlei activiteiten worden er georganiseerd, waaronder twee inloopdagen op dinsdagmiddag en donderdagochtend. Binnenkort start er een eetclub en wordt voor de jeugd een middag uitpluizen van uileballen georganiseerd. In februari staat Vinylfriday op het programma. Bezoekers kunnen hun langspeelplaten meenemen en op een pick-up afdraaien. ,,Dat belooft een echte gouwe-ouwe-avond te worden.’’

Foto: Persbureau Noordoost/Alex J. de Haan

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend