Wetterskip Fryslân verhoogt de waterkering in de omgeving van Nes

Wetterskip Fryslân verhoogt de waterkering in de omgeving van Nes

0

NES – Wetterskip Fryslân verhoogt de waterkering in de omgeving van Nes. Het gaat om kleine delen van deze kering langs de Nesker Sylroede en de Burstermerrak tussen Nes en Pean.

Deze voldoet op een paar plekken niet aan de vereiste hoogte en stabiliteit. Daarom wordt de kering op deze locaties verhoogt en verstevigd met nieuwe beschoeiing.

Wetterskip Fryslân werkt constant aan een goed functionerend watersysteem. Het verbeterd een deel van de waterkeringen waarna deze voldoen aan de eisen. Met het verbeteren van de waterkeringen beperkt het Wetterskip de wateroverlast in omgeving Nes.
Schoon water voor waterplanten en – dieren

Ook worden natuurvriendelijke oevers op enkele locaties verbeterd of aangelegd. Een aantal sloten en vaarten worden daar breder gemaakt en de oevers langzaam aflopend. Daar profiteren waterplanten en –dieren van. Dit worden ook wel natuurvriendelijke oevers genoemd. Vooral waterplanten en riet zuiveren het water en zorgen dus voor een betere waterkwaliteit

Planning

Wetterskip Fryslân heeft het grootste deel van de oevers en kaden in het gebied al eerder aangepakt. Nu gaat het om resterende werkzaamheden, veelal op het terrein van particulieren en bedrijven. Volgens planning moet het werk voor september 2020 klaar zijn.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend