Ontroerende momenten tijdens het kijken van oude 8 mm films

Ontroerende momenten tijdens het kijken van oude 8 mm films

0

HEERENVEEN – Foto-Groep Heerenveen heeft met enige regelmaat de speciale 8 mm inlevermaand.

De foto-vakzaak btegon daarmee toen duidelijk werd dat veel beeldmateriaal bij mensen thuis ligt en vaak helemaal niet meer afgespeeld kan worden. Met name de oude 8 mm films en video tapes vormen een probleem.

Tijdens de inlevermaand te Heerenveen, Wettertoer 4 kan de bezoeker ter plekke zijn of haar waardevolle 8mm filmspoelen inleveren zodat een expert de 8 mm films digitaliseert. Met een indrukwekkende filmscanner en tv-schermen wordt het resultaat op hoge kwaliteit gedigitaliseerd dat met de scanners behaald kan worden.

Dat naar het overzetten van oude beelden veel vraag bestaat bleek bij een recente demonstratie; er stond een flinke rij geïnteresseerden aandachtig te luisteren naar de verhalen van de demonstrateur. Voor iedereen werd de tijd genomen en bij veel films kwamen emotionele verhalen naar boven.

Beelden van veertig jaar geleden vormden geen uitzondering. Er zat zelfs een dubbel 8 film van 1938 tussen. Voor de aanwezigen was het ontroerend om te zien dat senioren van nu ineens als kleutertje door het beeld dansten. Tranen werden weggepinkt toen iemand zijn overleden moeder op het scherm zag.
Naast een demonstratie van het digitaliseren zelf, werd tijdens de demo dag advies gegeven over het opslaan op dvd, usb of een externe harde schijf. De beste keuze is namelijk afhankelijk van de vraag wat er met het beeldmateriaal gedaan gaat worden.

Ook video, dia’s en foto’s

Foto-Groep Heerenveen digitaliseert niet alleen 8 mm films maar ook videomateriaal, dia’s, foto’s en negatieven, zodat een compleet persoonlijk beeldarchief veiliggesteld kan worden.

Heeft u nog beeldmateriaal liggen? Wacht niet langer, en doe er wat mee! Maar het is ook een prachtig cadeau-idee. Gezellig met zijn allen kijken naar die oude 8 mm beelden. Helaas zonder het kenmerkende geratel … Alhoewel, zelfs dát geluid kan er door Foto-Groep Heerenveen aan toegevoegd worden. Maar natuurlijk is een leuk achtergrondmuziekje ook mogelijk.

Korting tijdens de inlevermaand

De passie voor het vak, deskundigheid en professionele apparatuur zorgt tijdens de inlevermaand voor veel opdrachten. Hoewel de kortingen van 10% daar ongetwijfeld ook aan bijdragen.

Kom langs met uw oude 8mm films, VHS banden, dia’s of negatieven en laat ze digitaliseren door een expert.

10% Korting op elke ingeleverde opdracht, in de maand december.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend