Fietsverlichtingsactie ‘lamp of een boete’ in centrum Heerenveen

Fietsverlichtingsactie ‘lamp of een boete’ in centrum Heerenveen

0

HEERENVEEN – Donderdagavond bevestigde wethouder Jaap van Veen namens de gemeente Heerenveen het eerste lampje tijdens de verlichtingsactie ‘lamp of een boete’.

De politie heeft fietsers zonder licht aangehouden en ze de mogelijkheid gegeven om ter plekke bij de stand van de Fietsersbond licht te laten monteren tegen kostprijs. De Fietsersbond organiseerde deze avond samen met de Politie Zuidoost Fryslan, ANWB en Veilig Verkeer Nederland.

“Ik heb zelf twee dochters. Ik moet er niet aan denken dat zij betrokken raken bij een verkeersongeluk doordat ze zonder verlichting fietsen. Ik wil iedereen op het hart drukken om goed werkende verlichting op de fiets te hebben. Ik hoop dat we met deze actie zorgen voor een stukje bewustwording”, aldus wethouder Jaap van Veen. Zet jij je licht ook aan?

Foto’s: Dennis Stoelwinder

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend