Sfeer en gezellige drukte tijdens start van de jaarlijkse Kerstmarkt in Heerenveen

Sfeer en gezellige drukte tijdens start van de jaarlijkse Kerstmarkt in Heerenveen

0

HEERENVEEN – Donderdagavond is de jaarlijkse Kerstmarkt in het centrum van Heerenveen van start gegaan met een wijn Elfstedentocht.

Daarnaast liep schaapsherder Martin Reitsma met een kudde schapen door de winkelstraten en over de Kerstmarkt.  De eerste dag van “Kerst in Heerenveen” bleek een groot succes te zijn. Ondanks de kou waren er veel mensen op de been. Ook de wijn Elfstedentocht bleek een schot in de roos te zijn. De organisatie kijkt dan ook met een zeer tevreden gevoel terug op de eerste dag.

Op vrijdag de 13e zijn vanaf 13:00 uur de kersthuisjes op de Pleinweg, Dracht Zuid en Oude Koemarkt weer geopend.

KLUNEN VOOR DE VOEDSELBANK 

Vrijdagmiddag wordt er om 16.00 uur gestart met een kluunwedstrijd op de Oude Koemarkt. Deze unieke wedstrijd is voor jongens en meisjes tussen 7 t/m 12 jaar en wordt georganiseerd voor de Voedselbank in Heerenveen.

Deelname aan de kluunwedstrijd is gratis en de jongens en meisjes zullen verdeeld worden in drie leeftijdscategorieën en de jongens en meisjes klunen apart. Voor de deelnemers en begeleiders zal er warme chocolademelk zijn. De nummers 1, 2, 3 in elke categorie winnen een cadeaubon die besteed kan worden bij de horeca of in een winkel in het centrum van Heerenveen.

De deelnemer die het mooist verkleed is als kerstpersonage wint maar liefst twee seizoenkaarten voor de tweede seizoenshelft van sc Heerenveen.

Aanmelden voor de kluunwedstrijd kan via, info@detorteltuin.frl of petertdevries45@gmail.com (naam, leeftijd en adres graag vermelden).

MUZIEK, ACTS EN KERSTKRAMEN DOOR HET HELE CENTRUM

Op zaterdag en zondag zijn er door het hele centrum van Heerenveen uniforme kerstkramen te vinden waar traditioneel de kerstaankopen gedaan kunnen worden. Ook zal er divers entertainment zijn, zoals de Dickens schoenenpoetser, de Dickens accordeonist, Steltlopers, act Scrooge, koor Lets try, dansgroep Faya, Dweilorkest Bjusterbaarlik, het duo Undercover en de De Kromme Knilles Sjongers.

Op zaterdagmiddag verzorgen Kevin Parré en Hester Tadema op de Oude Koemarkt de muzikale invulling en zal het Trio Sjanz de gehele middag optreden op de Dracht Zuid.

Zondagmiddag zijn eveneens de winkels geopend en verzorgen Kees en Ko en Hester Tadema de muziek op de Oude Koemarkt. Berend Riemersma en het Flower Power koor voorzien Dracht Zuid van muzikale gezelligheid.

Foto’s: Dennis Stoelwinder

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend