Inwoner Heerenveen ontvangt gemiddeld 5,3 kerstkaarten

Inwoner Heerenveen ontvangt gemiddeld 5,3 kerstkaarten

1

HEERENVEEN – In Heerenveen kan men dit jaar bovengemiddeld veel kerstkaarten verwachten, namelijk 5,3 kaarten per inwoner.

Dit aantal ligt een stukje hoger dan het landelijke gemiddelde van 4,4 kerstkaarten per persoon. Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz, marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten.

Waar gaan de kaarten in Friesland naar toe

In Friesland worden de meeste kerstkaarten bezorgd in de gemeente Noardeast-Fryslând. Hier kunnen de inwoners zelfs gemiddeld 7,2 kaarten verwachten. De top 5 bestemmingen van kerstkaarten in de provincie Friesland is:

1. Noardeast-Fryslând (met gemiddeld 7,2 kerstkaarten per inwoner)
2. Heerenveen (met gemiddeld 5,3 kerstkaarten per inwoner)
3. Opsterland (met gemiddeld 5 kerstkaarten per inwoner)
4. De Fryske Marren (met gemiddeld 4,8 kerstkaarten per inwoner)
5. Waadhoeke (met gemiddeld 4,8 kerstkaarten per inwoner)

De meeste kaarten in Nederland worden bezorgd in het Zuid-Hollandse Westvoorne. Westvoorne is daarmee dé kerstkaarten-gemeente van Nederland. Inwoners van deze gemeente ontvangen veruit de meeste kerstkaarten, namelijk gemiddeld 9,3 per inwoner.

Veel kaarten naar Friesland

In vergelijking met andere provincies krijgen inwoners van Friesland met 4,8 relatief veel kaarten. Landelijk gezien komt Friesland hiermee uit op de 4e plek. Koploper is Drenthe met 5,1 kerstkaarten per inwoner. Minder bedeeld zijn daarentegen de inwoners van hekkensluiter Overijssel met gemiddeld 3,7 kerstkaarten per inwoner.

Nederlanders vaker op tijd met versturen van kerstkaarten

Opvallend is ook dat we vaker op tijd zijn met het verrassen van onze familie, vrienden en kennissen met een kerstkaart. Waar we voorgaande jaren nog flink wat kerstkaarten de dagen ná kerst verstuurden, is dat aantal afgelopen kerst flink afgenomen, met wel 45%. In de aanloop naar kerst is geen daling terug te zien. De dag waarop de meeste kerstwensen op de deurmat vallen is dan ook dinsdag 18 december.

1 reactie

  1. Het zal vanaf volgend jaar wel minder worden nu TNT post en SAND gefuseerd zijn. Dit jaar, we kregen net een mail van Merenpost, de laatste keer zegels voor 53 eurocent. Daarna “veroordeeld” tot tnt post. Het zit er dik in dat dan de Kerst- en nieuwjaarsgroeten meer per email worden verstuurd. Vind dat wel minder persoonlijk maar tja……….. Wij zitten op ruim 30 kaartjes per post. Als het financiele verschil straks op 9 euro duurder ligt…. (is wel bijna 20 gulden meer) Ik begrijp ook wel dat men ze zelf ook niet rond kan brengen voor minder dan tnt dat doet tenzij alle kaarten binnen b.v. 1 dorp of wijk bezorgd moeten worden. TNT post is straks monopolist en dat is niet gunstig voor de prijzen !!

X
X

Deel dit met een vriend