Filosofisch café met Stine Jensen in het Odd Fellowhuis

Filosofisch café met Stine Jensen in het Odd Fellowhuis

0

HEERENVEEN – Filosofe Stine Jensen zal woensdagavond 11 december 2019 in het Odd Fellowhuis aan de Herenwal 10 een lezing houden met als onderwerp “Falen en stuntelen”.

Dit was het thema van de Maand van de filosofie in 2019. “Falen doen we overal. In de politiek, de sport, de liefde, in de opvoeding en op ons werk. Maar hoe erg is dat eigenlijk? Wat is de waarde van falen? Stine Jensen spreekt over de waarde van falen in wetenschap, sport, literatuur en het leven.”

Jensen werkte mee aan het project “CV der mislukkingen.” “Omdat we in een prestatiemaatschappij leven waarin vooral successen zichtbaar zijn, vond ik het belangrijk om zelf mee te doen aan zo’n faal-cv-project. Maar zodra ik mijn faal-cv op sociale media had gezet, manifesteerde zich een paradox: hoewel ik werkelijk was teruggegaan naar schaamtevolle momenten, zaken die ik echt als falen beschouwde, kreeg het publiekelijk delen ogenblikkelijk iets kokets en extraverts. Kijk mij nou even uitkomen voor al mijn mislukkingen!” zei Jensen in een interview in NRC Handelsblad.

Sinds het seizoen 2014 – 2015 wordt er in het Odd Fellow-huis aan de Herenwal 10 in Heerenveen van tijd tot tijd een Filosofisch Café georganiseerd. Na een lezing over een filosofisch onderwerp volgt na de pauze een discussie. De bijeenkomsten beginnen doorgaans om 20.00 uur en zijn om 22.00 afgelopen.De bijeenkomsten zijn zowel voor leden als voor niet-leden.

In verband met het beperkte aantal zitplaatsen is aanmelding nodig. Dit kan via info@filosofischcafeheerenveen.nl . Entree is € 7,50 incl. koffie / thee. Te voldoen in de zaal.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend