‘Veel animo voor nieuwe appartementen aan de Rakswâl in Akkrum’

‘Veel animo voor nieuwe appartementen aan de Rakswâl in Akkrum’

0

AKKRUM – De bouw van twee wooncomplexen aan de Rakswâl in Akkrum begint rond de zomer van 2020. De werkzaamheden zijn eind 2021 klaar. Rond de twee woontorens wordt een parkje aangelegd.

Er blijkt veel animo te zijn voor deze woonvorm. De 18 huurappartementen die Elkien laat bouwen zijn bijna allemaal al bezet zo heeft de woningbouwvereniging laten weten. Er worden ook 14 koopappartementen gebouwd; ook daarvoor is veel belangstelling.

Groot was dan ook de verbazing van de gemeente-ambtenaren dat er al een groot aantal gegadigden in de zaal zaten, voordat de avond echt van start ging. Veel aanwezigen uit Akkrum en omgeving hebben zich laten inschrijven bij de bouwondernemer die de koop appartementen gaat bouwen. Hij zuchtte “er mogen nog wel drie van deze gebouwen bij gebouwd worden”.

Dat deze appartementen zo in trek zijn, komt doordat de oudere generatie bewoners in Akkrum en Nes in een (te) grote eigen koopwoning met meestal een grote tuin wonen.

Dat kan op den duur belastend worden. Ze gaan daarom op zoek naar een kleinere woning zonder tuin, maar bij voorkeur wel in Akkrum of Nes. Er zijn nu Akkrummers die noodgedwongen tijdelijk in Heereveen wonen totdat ze terug kunnen.

Voor de doorstroming in onze dorpen (ook jonge gezinnen zijn zoekende) zou het een uitkomst zijn als de gemeente Heerenveen op korte termijn heel serieus gaat kijken waar eventueel mogelijkheden zijn voor appartementenbouw.

Door Aize Wijnstra

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend