Buren rondom Sint Jozefschool ontmoeten elkaar

Buren rondom Sint Jozefschool ontmoeten elkaar

0

HEERENVEEN – Woensdag 27 november maakten ruim veertig bewoners en omwonenden van de Van Medenblikstraat en de st. Jozefschool kennis met elkaar.

Accolade leverde hier in november 16 nieuwbouwhuizen op. Onder begeleiding van een omgevingspsycholoog maakten de bewoners plannen voor de inrichting van hun buurt.

Prettig samenleven volgens het KLUER- concept

Het gebied is ontwikkeld volgens het KLUER-concept van bouwbedrijf Lont. Dit concept zorgt dat mensen makkelijk met elkaar in contact komen. En elkaar diensten kunnen aanbieden. Zo hebben de huizen aan de voorzijde openslaande deuren en een bankje in de gevel. Bewoners worden op deze manier uitgenodigd om aan de voorkant te zitten. Ook is in het gebied geen straat aangelegd. Er komt wél een brede groenstrook. Deze kunnen bewoners samen gebruiken, voor sport, spel of om met elkaar te barbecueën.

Kennismaken met de buurt

Bij de bijeenkomst waren bewoners van de Van Medenblikstraat, Commandeurstraat, Van Cuykstraat en anderen. Na een inleiding door een omgevingspsycholoog gingen zij met elkaar in gesprek. Bewoners deelden met elkaar waar ze goed in zijn. En waar een ander een beroep op mag doen. Zo gaven mensen aan graag op elkaars huisdieren te passen, elkaar te willen helpen bij het aansluiten van een muziekinstallatie, elkaar een lift te willen geven, iets te willen organiseren voor de buurt of eens voor een ander te koken.

Ideeën voor de buurt

Verder spraken bewoners over wat in de wijk nodig is om prettig met elkaar samen te leven. Bijvoorbeeld een buurtbarbecue, het plaatsen van speeltoestellen en een bankje. Ook kwam er een idee voor een app-groep, waarmee zij elkaar vragen elkaar kunnen stellen. Bijvoorbeeld voor vervoer of gereedschap.
Dit jaar nog stuurt Accolade de hele buurt een vragenlijst om ideeën op te geven voor de inrichting van het binnenterrein aan de Van Medenblikstraat. In januari komt hierover een volgende bijeenkomst.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend