Brandweer en politieacademie oefenen op de openbare weg in Heerenveen (video)

0

HEERENVEEN – Iedere dinsdagavond wordt er door de Heerenveense brandweer geoefend. De afgelopen drie dinsdagen oefenden alle blusgroepen samen met de politieacademie.

De oefeningen vonden plaats op de openbare weg. Op de rotonde Kattebos/Rottumerweg/Dreef is drie keer een verkeersongeval in scene gezet.

De politiestudenten kwamen als eerste ter plaatse bij het in scene gezette ongeval. Twee voertuigen waren met elkaar in botsing gekomen. Een bestuurder met een slokje op kwam vanaf de Dreef en gaf een automobilist op de rotonde geen voorrang. Een aanrijding was dan ook onvermijdelijk. In de auto die aangereden werd zat een persoon bekneld. De beschonken veroorzaker struinde rond bij het ongeval.

De ter plaatse gekomen politiestudenten verzamelden zoveel mogelijk informatie en maakten omleiding voor het verkeer. De informatie werd bij aankomst van de brandweer met hen gedeeld. Ondertussen werd de beschonken bestuurder lastig. Hij werd aangehouden en geboeid afgevoerd.

Aan de brandweer de taak om het beknelde slachtoffer te bevrijden. De politiestudenten verleenden hierbij hand en spandiensten.

Na de oefeningen was er een gezamenlijke nabespreking en konden de studenten nader kennis maken met het werk van de brandweer.

Voor zowel de brandweer als de politieacademie drie geslaagde en vooral leerzame avonden!

Foto’s en video: Dennis Stoelwinder

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend