Sinterklaasintocht De Greiden op zaterdag 23 november

Sinterklaasintocht De Greiden op zaterdag 23 november

1

HEERENVEEN – Ook dit jaar komt Sinterklaas met zijn pakjesboot naar wijk De Greiden in Heerenveen.

Op zaterdag 23 november komt de Goedheiligman om 13.00 uur met zijn Zwarte Pieten aan op de hoek Brekken/Engelenvaart.

Dweilorkest De Wodkapel uit Tzummarum zal op de kade Sinterklaas en zijn gevolg muzikaal ontvangen.  Daarnaast is er livecommentaar van stadionspeaker Jouke de Vries. Er staat tijdens de intocht ook nog een verrassingsactiviteit gepland.

Onder begeleiding van De Wodkapel loopt de Sinterklaasstoet richting winkelcentrum De Greiden. Daarna wordt de weg vervolg naar De Rinkelbom. Hier is vanaf 14.00 uur een Sinterklaasshow van clown Ries. Na afloop krijgen alle kinderen een verrassing mee naar huis.

De toegang tot de activiteiten bij de aankomst van Sinterklaas in De Greiden is gratis. De Sinterklaasintocht wordt mede mogelijk gemaakt door het Wijkplatform De Greiden.

1 reactie

  1. Gelukkig lees ik over ” zwarte Pieten”. Het begrip ” Roetveeg” kan gewoonweg niet. Wie heeft er tegenwoordig nog een kolenkachel, laat staan dat heel veel woningen geen schoorsteen meer hebben. Voor degenen, die moeite hebben met ” zwart” omdat dit naar iets uit het verleden zou verwijzen heb ik een goede oplossing: gebruik als schmink z.g. Vantablack. Dat is bijna even zwart als een zwart gat in het universum. Er is geen mens op aarde geweest of zal er zijn die van nature die ” kleur” heeft gehad, heeft of zal krijgen. Niemand, maar dan ook niemand kan dan het woord “racisme” nog door het hoofd l;aten schieten. Om te laten zien wat het effect van vantablack: https://www.youtube.com/watch?v=yQ6jraV1YIc

X
X

Deel dit met een vriend