Heerenveen heeft de gevaarlijkste kruising van de provincie Friesland

Heerenveen heeft de gevaarlijkste kruising van de provincie Friesland

0

HEERENVEEN – In drie jaar tijd zijn in Heerenveen 496 ongelukken geteld. Bij 3 ongevallen vielen doden te betreuren, 68 keer moesten er slachtoffers naar het ziekenhuis. Kruispunt Prinsenweg,

Oranje Nassaulaan is met 6 ongelukken het gevaarlijkste kruispunt van het dorp en zelfs van de provincie. De afgelopen jaren zijn in Heerenveen steeds meer ongevallen geregistreerd.

Dat blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat, die RTL Nieuws heeft geanalyseerd. Mogelijk is het aantal ongelukken nog groter. Niet elk ongeluk wordt namelijk geregistreerd en van een deel van de ongelukken is niet bekend waar deze precies plaatsvonden.

Veel kop-staartbotsingen

Bij 83 procent van de ongevallen in Heerenveen zijn personenauto’s betrokken. Kop-staartbotsingen komen het meest voor. Bij 27 procent van de ongelukken waarvan de soort bekend is, gaat het om kop-staartbotsingen.

Dit artikel is gebaseerd op alle geregistreerde ongelukken in Heerenveen, niet alleen die op kruispunten. Van alle ongevallen in Nederland gebeurt wel liefst 40 procent op een kruising.

Bron: RTL Nieuws

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend