Verhalenavond, ook in Heerenveen

Verhalenavond, ook in Heerenveen

0

HEERENVEEN – Vrijdagavond 15 november is het Verhalenavond in heel Friesland. Er zijn bijna 350 verhalen te beluisteren, verteld door bijna evenveel vertellers op uiteenlopende locaties.

Van Thialf tot huiskamers in Mildam. Alle verhalen zijn gratis te beluisteren tussen 19.00 en 22.00 uur.

De teller staat provinciaal op 347 verhalen en 320 vertellers, verspreid over 150 locaties in 76 Friese dorpen en steden. Waaronder Heerenveen, De Knipe, Mildam, Haskerdijken en Oranjewoud.

Winterwarme avond
Iedereen is welkom om op deze winterwarme avond naar verhalen te luisteren. Persoonlijke, wetenswaardige of heel bijzondere. De meeste verhalen worden verteld vanuit huiskamers, gevolgd door respectievelijk musea, horeca, kerken, bedrijven, bibliotheken en verenigingen.

Website is gids
De website www.verhalenavond.nl is de gids voor vertellers en publiek. “Vertellers kunnen zich er nog aanmelden en het publiek vindt er alle verhalen en locaties”, aldus David Lelieveld van de organisatie. “Het is natuurlijk onmogelijk om op Verhalenavond alle vertellocaties te bezoeken. Daarom is het handig om vooraf drie tot vijf locaties te kiezen, op een niet te grote afstand van elkaar.”

Nieuw leven in Friese traditie
Nieuw is het fenomeen van een verhalenavond niet. Anderhalve eeuw geleden kwam men in Friesland ook jaarlijks samen om verhalen te delen, dat heette toen de ‘Winterjûnenocht’. Die traditie wordt sinds vorig jaar voortgezet.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend