Ex inbreker te gast bij najaarsvergadering Plaatselijk belang Jubbega-Hoornsterzwaag

Ex inbreker te gast bij najaarsvergadering Plaatselijk belang Jubbega-Hoornsterzwaag

0

JUBBEGA – In de najaarsvergadering Plaatselijk belang Jubbega-Hoornsterzwaag 19 november hoort u hoe makkelijk inbrekers hun gang kunnen gaan.

Je leest bijna elke dag in de krant dat er ergens een inbraak is geweest, ook in onze eigen omgeving wordt met regelmaat ingebroken en dat heeft een grote impact op diegene die het overkomt.
Pl.belang Jubbega – Hoornsterzwaag heeft daarom een ex inbreker uitgenodigd om u van de nodige informatie en tips te voorzien tegen inbraken.

Achttien jaar lang was Evert Jansen dé typische inbreker: drugsverslaafd, continu in geldnood en meerdere keren opgepakt.

De 52-jarige ex-inbreker begon in 1980 met inbreken vanwege een verslaving aan drugs en tekort aan geld. In 1998 keerde hij zijn leven om, ging in therapie en raakte hij weer op het rechte pad. Sinds 2007 geeft hij via de Stichting Veiligheid en Preventie voorlichting over inbraakpreventie.

Daders komen vaak uit de eigen wijk

Het typische werkgebied van een inbreker is volgens hem vaak een kilometer rondom het eigen huis.

Zijn eigen werkgebied in de jaren 80 en 90 bestond uit enkele dorpen in Drenthe. “Ik ging niet helemaal naar Groningen. Nee joh, ik bleef lekker in mijn eigen buurt. En zodra ik daar te bekend werd, ging ik naar de buurt of het dorp daarnaast.”

Het beloofd een spannende avond te worden met dit onderwerp. Naast de presentatie van de meesterinbreker staan weer veel dorps-onderwerpen op de agenda, zoals; het opknappen van de dorpskern Jubbega, het hertenkamp, woningbouw in het dorp en de nieuwsbrief. Agenda en meer info op www.jubbega/hoornsterzwaag.nl

Het bestuur van Plaatselijk Belang Jubbega-Hoornsterzwaag verwacht een volle zaal dus wees op tijd.

Dinsdag 19 november, aanvang 20.00 uur in De Kompenije, zaal open om 19.45 uur.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend