Klimaatdebat met Ronald Giphart in bibliotheek van Heerenveen

0

HEERENVEEN – Op maandag 18 november vindt een klimaatdebat met onder meer politici, ondernemers en lokale bewoners plaats in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen.

Dit debat onder leiding van niemand minder dan schrijver Ronald Giphart wordt gehouden ter gelegenheid van de leescampagne Nederland Leest. Het thema is dit jaar duurzaamheid. De aanvangstijd is 19.30 uur en aanmelden is gewenst. Dat geldt niet voor jongeren tot 18 jaar. Voor hen is de toegang bovendien gratis.

Iedereen uit Heerenveen en omgeving is van harte welkom om aan het debat deel te nemen, dus niet alleen genodigden. Het is de bedoeling om met elkaar in discussie te gaan over duurzaamheid en hoe iedereen daarmee te maken heeft. Ook toehoorders zijn uiteraard welkom.

Het klimaat is een thema dat zowel bij volwassenen als bij jongeren veel teweegbrengt. Niet zo lang geleden ‘spijbelden’ jongeren uit heel Nederland om in Den Haag samen op te komen voor het klimaat. Liefkozend werden zij klimaatspijbelaars genoemd.

Nederland Leest

November staat in het teken van Nederland Leest, de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk in de bibliotheek afspeelt. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal, maar een thema. Ditmaal is dat dus duurzaamheid. Leden en niet-leden kunnen een gratis boek komen ophalen in de bibliotheek, mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

Dit jaar doet de bibliotheek een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau, met als titel Winterbloei. De bundel is samengesteld en toegelicht door Wolkers-biograaf Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd als niet eerder verschenen werk. Volkskrant-medewerkster Aaf Brandt Corstius schreef columns bij de teksten van Wolkers en het voorwoord is van Ronald Giphart.

Aanmelden voor deze avond kan in de bibliotheek en via bmf.nl/giphart. De toegangsprijs bedraagt €7,50 voor leden en €10 voor niet-leden van de bibliotheek, inclusief koffie of thee. Jongeren tot 18 jaar hebben dus gratis toegang en hoeven zich niet aan te melden.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend