Bouw van zorgwoningen voor cliënten van Talant in Tellepark van start

0

HEERENVEEN – Afgelopen week is Hesco Bouw begonnen met de bouw van 44 zorgeenheden aan de Coehoorn van Scheltingaweg en de Meineszstraat in Heerenveen. De woningen worden naar verwachting in het 3e kwartaal van 2020 zal opgeleverd.

Onlangs is er een huurovereenkomst voor vijftien jaar getekend tussen zorgorganisatie Talant en Zwanenburg Projecten voor deze 44 zorgeenheden.

Na de ontwikkeling van 27 prachtige appartementen in een parkachtige groene setting, de ontwikkeling en reeds gestarte uitvoering van de 8 levensloopbestendige twee-onder-eenkapwoningen én de ontwikkeling en realisatie van de 8 parkwoningen maken deze zorgwoningen de invulling van Tellepark compleet.

Het onderhavige object zal straks bestaan uit 16 woningen, geschikt voor 44 cliënten van Talant, die onderdeel is van de Alliade groep. Welke naast de locatie voor de zorgeenheden op dit moment bezig is met de realisatie van een nieuwe zorgontwikkeling op het terrein van Marijkehiem.

De toekomstig bewoners zijn cliënten die nu nog woonachtig zijn op drie locaties elders in Heerenveen, waarvan de huisvesting zwaar gedateerd is en niet meer voldoet aan de maatstaven van vandaag de dag.
De woningen worden gerealiseerd in 4 blokjes die gelegen zijn aan een veilige binnentuin. De woningen worden geplaatst aan de Coehoorn van Scheltingaweg en de Meineszstraat te Heerenveen. Een locatie op loopafstand van het centrum, naast de nieuw in aanbouw zijnde vrije sector woningen en tegenover de reeds gerealiseerde appartementen van Residence Tellepark. De zorgappartementen worden zo vormgegeven dat ze na verloop van tijd kunnen worden omgezet naar gezinswoningen.

Derhalve wordt hiermee door Zwanenburg Projecten de integrale binnenstedelijke gebiedsontwikkeling van Tellepark afgerond en is Heerenveen weer een mooie plek rijker.

Foto’s: Frank Vink

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend