Poltie en brandweer brengen ‘Flame of Hope’ naar Special Olympics in Sportstad Heerenveen

Poltie en brandweer brengen ‘Flame of Hope’ naar Special Olympics in Sportstad Heerenveen

0

HEERENVEEN – Zaterdag organiseerde Sport Fryslân samen met de commissies Special Olympics zwem, voetbal en badminton wedstrijden in Sportstad Heerenveen.

Voorafgaand aan de wedstrijden wordt traditiegetrouw de ‘Flame of Hope’ binnengedragen om vervolgens het Olympics vuur te ontsteken. Een bijzondere gebeurtenis.

Vanaf het politiebureau gingen politie en brandweermensen met de vlam richting het zwembad van Sportstad. Hier werd vervolgens een openingsceremonie gehouden. Onder begeleiding van een dweilorkest stelden de teams zich voor. Daarna werden er korte toespraken gehouden door de organisatie en wethouder van sport Jelle Zoetendal.

De ‘Flame of Hope’ werd door een brandweervrouw op een waterreddingsboard over het water naar een politieman en een deelnemer. Deze ontstaken vervolgens het Olympisch vuur.

Over Special Olympics

Special Olympics wedstrijden staan open voor alle verstandelijke gehandicapten die ouder zijn dan acht jaar en die minimaal zes maanden hebben getraind in de betreffende tak van sport. De activiteiten vinden zowel lokaal, regionaal, nationaal als internationaal plaats. Wekelijks sporten er meer dan 4 miljoen sporters in meer dan 170 landen die onder begeleiding zijn van miljoenen vrijwilligers. Bij Special Olympics staat de speciale eed centraal: “Ik ga voor de overwinning. Maar door mijn inzet ben ik al winnaar!”

Foto’s: Dennis Stoelwinder

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend