Verhalenavond: Van Jousterweg tot Prins Bernhardweg

Verhalenavond: Van Jousterweg tot Prins Bernhardweg

0

HEERENVEEN – Op vrijdagavond 15 november vindt voor het tweede achtereenvolgende jaar Verhalenavond plaats in Friesland.

Iedereen met een verhaal, particulier of organisatie, kan dat vertellen op een zelf te kiezen locatie. En aan die oproep wordt veel gehoor gegeven, zo blijkt uit een tussenstand. In Heerenveen en omgeving zijn al diverse verhalen en locaties aangemeld.

Ruim drie weken voor het evenement staat de teller provinciaal op zo’n 130 locaties. Het aantal verhalen dat te beluisteren is tussen 19.00 en 22.00 uur ligt nog een stuk hoger. “Op diverse locaties zijn meerdere verhalen te horen”, legt David Lelieveld van de organisatie uit.

Huiskamer spant de kroon
De aangemelde vertellers en hun locaties zijn heel verschillend; van een huiskamer aan de Prins Bernhardweg in Oranjewoud tot Museum Heerenveen in het centrum. “Maar de kroon spant wel de huiskamer; zo’n veertig procent van de huidige aanmeldingen is particulier. Musea doen ook weer in grote getale mee. En het aantal kerken en horecagelegenheden groeit gestaag. We merken ook dat scholen – basisscholen houden ’s middags Ferhalefjoer – en bedrijven enthousiast raken. Nu nog even aanmelden”, knipoogt Lelieveld.

Tot een uur voor aanvang
Aanmelden als verteller kan tot een uur voor aanvang op verhalenavond.nl. “Maar slimmer is om dat eerder te doen”, zegt Lelieveld. “Dan zullen meer mensen je verhaal opmerken op de website, de plek waar alle verhalen en locaties in kaart worden gebracht voor het publiek. Bovendien is er voor iedere verteller een raamposter, ook die wil je natuurlijk zo lang mogelijk laten zien.”

Op www.verhalenavond.nl zijn alle verhalen te zien die momenteel zijn aangemeld. Nog elke dag komen daar verhalen bij.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend