Avond met O.C. Hooymeijer bij Binnert Overdiep

Avond met O.C. Hooymeijer bij Binnert Overdiep

0

HEERENVEEN – Op woensdagavond 30 oktober is O.C. Hooymeijer uit Spanga te gast bij boekhandel Binnert Overdiep in Heerenveen.

Kunstenaar en bevlogen rasverteller O.C. Hooymeijer neemt je mee in zijn wereld waarin alles draait om vogels uit de werkelijkheid en de onwerkelijkheid, en waarin realiteit en fantasie vaak niet meer te onderscheiden zijn. In zijn wondere wereld geldt namelijk het motto ‘het is niet waar, maar het had waar kunnen zijn’.

Op deze avond maak je kennis met de kunstenaar en zijn creaties: de niet-bestaande vogels. Zo kunnen onder andere het Waals Mannetje, de Visgluiper, de Kleine en de Grote Braak, de Tweekant, De Duitse Reiger, de Oudhaan, de Blindkuif en de Bermfluiter de revue passeren. Hun karakter, baltsgedrag, wetenschappelijke benaming, habitat, eetbaar- en smakelijkheid, alsmede de bijbehorende ‘Volksvogelwijsheden’ komen uitgebreid aan bod.

Speciale aandacht wordt geschonken aan de nesten en de eieren. Wat heeft het nest van de Amerikaanse Prairiekraak te maken met pindakaas? En hoe is het mogelijk dat de Doornvleugel eieren met zeer scherpe stekels legt? O.C. neemt ook voorbeelden en modellen mee van een aantal vogels.

Natuurlijk draagt O.C. voor uit zijn Kleine Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa en uit de onlangs verschenen Nieuwe Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa. Deze laatste uitgave is genomineerd de Jan Wolkers Prijs 2019 en maakt dus kans om uitgeroepen te worden tot mooiste natuurboek van het jaar. Het belooft een onvergetelijke avond te worden!

Dit optreden vindt plaats in de boekhandel aan de Dracht in Heerenveen, ontvangst is vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Kaarten kosten € 10,- (incl. glas wijn en hapje) en zijn te koop aan de kassa en via info@binnertoverdiep.nl. Vanwege de grote belangstelling is het aan te raden snel te reserveren!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend