1e klasleerlingen BHS worden zich bewust van deelname in het verkeer

1e klasleerlingen BHS worden zich bewust van deelname in het verkeer

0

GORREDIJK – Burgemeester Harmsma School in Gorredijk organiseerde donderdag samen met vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland een verkeersmarkt voor alle 1e klassers.

Met de verkeersmarkt wil de BHS de 12- en 13- jarigen bewust maken van hun plek als deelnemer in het verkeer. Leerlingen leggen in de 1e klas, in vergelijking met hun basisschooltijd, vaak lange fietsroutes af. Bewustwording t.a.v. afleidingen in het verkeer, (verbod op) mobielgebruik op de fiets, maar ook de gevaren van de dode hoek van vrachtwagens komen daar bij aan bod. Daarnaast werden alle fietsen van de leerlingen gekeurd in het fietsenhok en de vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland testen het zicht van de leerling door middel van een ogentest. Er was een ambulance met ambulancepersoneel aanwezig om te vertellen over hoe zij te werk gaan bij verkeersongelukken. Een leerzame dag in het kader van verkeerseducatie in het voortgezet onderwijs.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend