Thema-avond over Pinterest in Digitaal Café bibliotheek Heerenveen

0

HEERENVEEN – Op dinsdag 22 oktober wordt in het Digitaal Café van de bibliotheek in Heerenveen ingegaan op de mogelijkheden van Pinterest.

Dit is een digitaal prikbord, te gebruiken op de laptop, pc, tablet of smartphone. Belangstellenden zijn van harte welkom om deze thema-avond in de bieb aan het Burgemeester Kuperusplein 48 bij te wonen. De aanvangstijd is 18.30 uur en de toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Volop inspiratie

Pinterest hoort officieel niet bij de sociale media. Het is eerder een zoekmachine met afbeeldingen, vooral bedoeld ter inspiratie. Pinterest is heel aantrekkelijk voor creatievelingen en een handig middel om bijvoorbeeld opruimtips, reisbestemmingen, recepten, feestjurken en links naar verzamelobjecten op te zoeken en te bewaren.

Wie nog geen account heeft kan er eentje aanmaken op deze avond en het eigen digitale prikbord vullen met een aantal borden en ‘pins’. De verschillende instellingen en privacy-opties komen ook aan bod. Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Neem de tablet of smartphone mee!

Digitaal Café

Tweewekelijks kunnen de bezitters van een iPad, Android of andere tablet op dinsdag van 18.30 tot 20.00 uur in het Digitaal Café terecht, om elkaar op de hoogte te brengen van handige weetjes en elkaar te wijzen op de nieuwste apps. Een belangrijke doelstelling van het Digitaal Café is om de beschikbare kennis met elkaar te delen. Dit gebeurt in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Eenmaal in de twee maanden wordt middels een presentatie iets dieper ingegaan op een thema. Zo zijn er in de afgelopen maanden thema-avonden geweest over taalapps, podcasts en gezondheidsapps.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend