Reuzenrad Terband moet voor Brexit in Londen zijn

0

TERBAND – Als je over de A32 van Heerenveen naar Leeuwarden rijdt, zie je hem al aan de rechterkant van de weg: een gigantisch reuzenrad, gebouwd door Mondial in Terband.

De 70 meter hoge attractie is klaar en getest. Binnenkort gaat-ie naar Londen. “We doen er alles aan om hem voor de brexit daar te hebben”, zegt directeur Sibbele Bouma van Mondial. “Want anders blijft-ie mogelijk staan in Calais.”

Het reuzenrad heeft 48 gondels met verwarming, airco en geluid. Ze zijn wind- en waterdicht. “Er staat eenzelfde machine in Parijs, die ook is gebouwd door ons”, zegt Douma. In Londen staat ook al een heel groot reuzenrad, de Londen Eye, groter dan het demontabele rad dat in Terbant is gebouwd. “Die van ons is heel anders. De London Eye is een vaste machine en staat dus op één locatie. Die van ons is speciaal gebouwd om vervoerd te worden. Hij kan op zes grote trailers worden vervoerd waar het rad op staat, plus acht trailers voor de gondeltjes en de kassahuisjes.”

Dit reuzenrad moet draaien op de wintermarkt in Hyde Park. Die is van 21 november tot en met begin januari. Maar de opbouw moet begin november al beginnen.

Foto’s en video: Jurjen Haagsma
Video Omrop Fryslân

Reuzerêd Terbant

It heechste mobile reuzerêd fan de wrâld stiet op dit stuit yn Fryslân en is hast klear foar transport nei Ingelân. 🚢🎡 ▶️ Mear oer it reuzerêd: https://omrop.fr/ULC4

Geplaatst door Omrop Fryslân op Donderdag 19 september 2019

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend