Schrijfster Janny van der Molen te gast bij SLAH

Schrijfster Janny van der Molen te gast bij SLAH

0

HEERENVEEN – Op dinsdag 15 oktober 2019 verwelkomt de SLAH schrijfster Janny van der Molen in Museum Belvédère.

Van der Molen volgde het Atheneum aan het Ichthus College in Drachten. Na de Utrechtse School voor de Journalistiek had zij verschillende communicatiebanen bij een aantal maatschappelijke organisaties, daarnaast volgde ze een studie sociaal-culturele theologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook was ze actief binnen de PvdA als staten- en gemeenteraadslid.

In 2007 verscheen Van der Molens eerste kinderboek Over engelen, goden en helden – verhalen uit de grote wereldreligies. Sindsdien schrijft zij voor kinderen over thema’s als geschiedenis en filosofie. Met haar verhalen wil de schrijfster graag kinderen betrekken bij de samenleving en inspireren het beste uit zichzelf en anderen te halen. Behalve kinderboeken schrijft van der Molen ook voor volwassenen. In 2014 kwam haar boek Ik zou lang willen leven uit, een biografie van Etty Hillesum.

Zeer recent verscheen It deiboek – ús reade striid (notysjes fan Jehannes de Groot), een verhaal over strijd, moed én echte vriendschap. In het kader van het Domela-jaar schreef Janny van der Molen een tweetalig kinderboek (10+) over Niels die sinds kort in Friesland woont. Door een schilderij komt hij op het spoor van Geertje Kleefstra die aan het einde van de negentiende eeuw in Reduzum opgroeide. Haar vader was een fanatiek aanhanger van Domela Nieuwenhuis. It Deiboek is een deels op waarheid gebaseerd verhaal over een Fries meisje (Geartsje Kleefstra) van toen en een Hollandse jongen van nu. Wat hebben zij met elkaar gemeen? Wat is er aan de hand met dat schilderij en welke rol speelt het dagboek van Jehannes de Groot?

De avond begint om 20.00 uur. Kaarten kunnen gereserveerd worden via reserveer@slahheerenveen.nl

Tijdens de avond is één van de twee zalen van het museum te bezoeken.(inclusief)
De SLAH ontvangt Janny van der Molen in museum Belvedère, Oranje Nassaulaan 12 Oranjewoud.
Toegang €10, donateurs en jongeren betalen €5
Alleen contante betaling mogelijk.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend