OBS De Optimist eerste Daltonschool in Heerenveen

OBS De Optimist eerste Daltonschool in Heerenveen

0

HEERENVEEN – Maandag was het feest op OBS De Optimist in Heerenveen. Met de onthulling van de Dalton i.o. plaquette en een informatieve ouderavond werd het startsein gegeven voor het Daltononderwijs op deze school.

De Optimist is daarmee de eerste openbare Daltonschool in Heerenveen. Het onderwijsteam heeft vorig jaar gebruikt om zich voor te bereiden op deze nieuwe manier van onderwijs. Vanaf de zomervakantie wordt gewerkt volgens Dalton en de leerlingen hebben dit al goed opgepakt. Op de vraag “Wat is Dalton dan?” wisten veel leerlingen al een aantal kenmerken te noemen. Bijvoorbeeld samenwerken, zelf beslissingen nemen, lief zijn voor elkaar en je eigen werk plannen. Linda Meijer, directeur van de school, is dan ook ontzettend trots. “Deze dag markeert een start van een nieuwe toekomst voor deze school. We zien nu al de verandering bij de kinderen, het enthousiasme en de positieve sfeer in de school. En dat is geweldig om met elkaar mee te maken. Het gaat een mooi jaar worden waarin we samen toewerken naar een echte Daltonschool.”

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend