Presentatie over podcasts in Digitaal Café

Presentatie over podcasts in Digitaal Café

0

HEERENVEEN – Op dinsdagavond 24 september wordt een presentatie over podcasts gegeven in het Digitaal Café van de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen.

Belangstellenden zijn van harte welkom om deze thema-avond bij te wonen. De aanvangstijd is 18.30 uur en de toegang is gratis. Van tevoren aanmelden is niet nodig.

Een podcast is een audioprogramma dat ‘on demand’ (op aanvraag) kan worden beluisterd. Het woord zelf is een samentrekking van ‘iPod’ en ‘broadcast’ (uitzending). Elke tablet, smartphone of pc kan een podcast downloaden en streamen. Tijdens de presentatie wordt ingegaan op het ontstaan, de populariteit en het verdienmodel van podcasts. Ook is er aandacht voor de verschillende soorten, zoals nieuws-, politiek- en sportpodcasts. Het mooie van dit medium is dat er voor elk wat wils is; er zijn meer dan een half miljoen podcasts beschikbaar over vrijwel elk onderwerp.

Tweewekelijks kunnen de bezitters van een iPad, Android of andere tablet van 18.30 tot 20.00 uur in het Digitaal Café van de Heerenveense bibliotheek terecht, om elkaar op de hoogte te brengen van handige weetjes en te wijzen op de nieuwste apps. Een belangrijke doelstelling van het Digitaal Café is om de beschikbare kennis te delen. Dit gebeurt in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Eenmaal in de twee maanden wordt middels een presentatie iets dieper ingegaan op een onderwerp. Zo zijn er in de afgelopen maanden thema-avonden geweest over taalapps en gezondheidsapps. Wie ideeën heeft voor een thema-avond of zelf een korte presentatie wil verzorgen, kan dit doorgeven via heerenveen@bmf.nl en tijdens het Digitaal Café.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend