Lezing over duurzame kleding in bibliotheek Heerenveen

Lezing over duurzame kleding in bibliotheek Heerenveen

0

HEERENVEEN – Op maandag 23 september geeft Marion van der Woud een lezing over duurzame kleding in de bibliotheek aan het Kuperusplein 48 in Heerenveen.

De lezing begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom om deze avond bij te wonen.

Tijdens de lezing gaat de spreker in op het begrip duurzame kleding (Sustainable Fashion). Hierbij komen de waarde van textiel, vervuiling en afval van de textiele industrie en textiel en de derde wereld landen aan bod.

Bewustwording

Iedereen heeft kleding in de kast. De een wat meer dan de ander. Veel mensen zijn zich echter niet bewust van wat de impact is van kleding op onze leefomgeving. Veel kleding wordt klakkeloos weggegooid, soms al na één keer dragen. De lezing biedt een echte eye opener om bewuster met kleding om te gaan. Met kleine veranderingen in gedrag ten aanzien van de kleding kun je al een heel groot verschil maken.

Marion van der Woud werkt voor ‘MijnGilde’ (www.mijngilde.nl) in Leeuwarden, een atelier voor mensen die door werkloosheid of een heftige ziekte op dit moment niet aan het werk kunnen.
Aanmelden kan via de website www.bmf.nl/duurzamekleding of bij de servicebalie van de bibliotheek. De toegang is € 3,50 voor leden de bibliotheek en € 5,- voor niet-leden. Van tevoren aanmelden is verplicht.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend