Negenjarige voltigeur plaatst zich voor Nationaal Kampioenschap Voltige!

Negenjarige voltigeur plaatst zich voor Nationaal Kampioenschap Voltige!

0

HEERENVEEN – Sara Regensburg (9jaar) heeft zich als allerjongste deelnemer geplaatst voor het nationale Kampioenschap Voltigeren (Hippiade), vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus gehouden op het bondsterrein van de KNHS te Ermelo.

Zij heeft zich tussen de 15 beste voltigeurs van Nederland geplaatst, die allemaal ouder zijn dan 14 jaar. Sara voltigeert al vanaf haar 6e jaar bij Voltigevereniging ’t Prinsepaard en doet ook aan turnen. Voltige is een combinatie van turnen, acrobatiek en dans op een galopperend paard.

’t Prinsepaard heeft veel ervaring met voltige van beginnerniveau tot internationaal topsportniveau en doet ook mee aan internationale wedstrijden.

Hoofdtrainster Hellen Engbersen van Vereniging ’t Prinsepaard: “Wij hebben twee nieuwe paarden in training waarmee we op nationaal niveau uitkomen en op internationaal niveau weer hoge ogen kunnen gaan gooien. Sara voltigeert in de klasse waarin ze alles in galop moet doen, de vrije kur op muziek en de verplichte oefeningen. De meeste voltigeurs van haar leeftijd uit heel Nederland zitten dan nog in de stapklasse. Sara is gedreven en heeft heel veel potentie; een veelbelovend toptalentje. Het paard waamee ze gaat deelnemen heet Finnegan, een bonte ruin van 7 jaar. Hij loopt graag voor de voltige”.

Vorig jaar kon Sara zich nog niet plaatsen omdat ze nog te klein was om de opsprong in galop zelfstandig te kunnen uitvoeren; wat wel nodig is voor de galopklasse. Ze kon nog niet bij de handvaten van de voltigesingel.

Het thema van haar vrije kur op muziek is “blij met regen”, zeer toepasselijk na de droge periodes die we gehad hebben.

Bij het Vereniging ‘t Prinsepaard is ruimte voor kinderen die op hoog niveau aan een leuke vorm van paardensport mee willen doen, solo en als team.

Meer informatie: www.prinsepaard.nl
Foto: Celine Faber

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend