Geen zicht op zomers weertype

Geen zicht op zomers weertype

0

HEERENVEEN – De zomer is momenteel even het land uit. Regen, hagel, wind en onweer bepalen al enkele dagen het weerbeeld. Ook de komende dagen hoeven we niet te rekenen op een zomers weertype.

Dinsdag vanaf het einde van de middag trokken er enkele stevige onweerbuien over Heerenveen. Hierbij werd aan het begin van de avond ook hagel waargenomen. De A32 tussen Heerenveen en Wolvega kleurde korte tijd wit. De buien trekken dinsdagavond het land uit. Hierna klaart het flink op.

Woensdag ontstaan er stapelwolken die met name in het noorden nog kunnen uitgroeien tot een bui. Af en toe is er ook ruimte voor de zon.  In de loop van de middag neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en later gaat het regenen. In de loop van de avond breiden bewolking en regen zich verder noordwaarts over het land uit. De maxima komen uit tussen 19 en 22 °C bij een matige zuidwestenwind. In de avond neemt de wind langs de westkust toe naar (vrij) krachtig. Voor donderdag staan er weer buien op het programma. Vrijdag lijkt een ietwat betere dag te worden waarna de zaterdag weer nat verloopt. Kortom de zomer is ver weg!

Foto: Dennis Stoelwinder
Foto hagel op A32 Gwendolyn Van de Laan

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend