Cursus Digisterker start binnenkort in bibliotheek Heerenveen

Cursus Digisterker start binnenkort in bibliotheek Heerenveen

0

HEERENVEEN – De bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen gaat op maandag 30 september van start met de cursus Digisterker.

Tijdens deze cursus wordt geoefend met het aanvragen en het gebruik van DigiD, de persoonlijke digitale toegang tot bijvoorbeeld de gemeente, de belastingdienst, het UWV en het pensioenoverzicht. Deze cursus van vier ochtenden helpt mensen hun weg te vinden bij de digitale overheid.

Elektronische overheid

De overheid verwijst burgers steeds vaker en nadrukkelijker naar haar digitale loketten. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van huurtoeslag, het doen van belastingaangifte, het doorgeven van een verhuizing of het zoeken naar werk. Tegelijkertijd kan niet iedereen meekomen in het gebruik van de elektronische overheid. Het Digisterker-programma brengt hierin verandering.

In vier lessen wordt geleerd hoe informatie op overheidswebsites kan worden gevonden en hoe men iets kan aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Alles wordt stap voor stap uitgelegd, deelnemers ontvangen een cursusboek en na afloop een certificaat.

Deze gratis cursus is voor inwoners van de gemeente Heerenveen die al met internet kunnen omgaan. De cursus wordt op maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur gegeven en de data zijn 30 september en 7, 14 en 21 oktober. Aanmelden kan in de bibliotheek, telefonisch (0513-626675) en via bmf.nl/digisterker-heerenveen. Wie moeite heeft met het gebruik van computer en internet kan eerst de beginnerscursus Klik & Tik doen bij de bibliotheek.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend