Expositie van Janita Boonstra en Cor Pot in e Pronkkeamer

Expositie van Janita Boonstra en Cor Pot in e Pronkkeamer

0

HEERENVEEN – Van vrijdag 2 augustus tot en met zaterdag 31 augustus exposeren Jantina Boonstra en Cor Pot in de Pronkkeamer van Museum Heerenveen.

Jantina met kleurrijke wol schilderijen en Cor met natuur foto’s. De Foto’s van Cor inspireren Jantina regelmatig tot het maken van een op geheel eigen wijze kleurrijk gevilt wolschilderij, waarvan er een paar te zien zijn op deze expositie. Deze tentoonstelling is vrij toegankelijk en iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Zondagmiddag was de officiële opening van deze bijzondere expositie. Onder het genot van een hapje en drankje konden genodigden kennis maken met het werk van Janita en Cor.

Jantina Boonstra

Creativiteit speelt een grote rol in het leven van Jantina Boonstra. In 2016 kwam Boonstra in aanraking met vilten. Met behulp van YouTube en internet heeft ze dit zichzelf aangeleerd. In 2017 volgde ze toch een cursus vilten om meer technieken te leren. De inspiratie voor haar werkstukken haalt ze voornamelijk uit de natuur: bloemen, landschappen en vogels. De ontwerpen zijn meestal herkenbaar, soms abstract maar altijd zeer kleurrijk.

Inmiddels heeft ze een eigen stijl ontwikkeld. Ze gebruikt niet alleen wol, maar ook stofjes, zijde, sjaaltjes en soms kralen in de schilderijen. Zo wordt elk wol schilderij intuïtief, laag voor laag met verschillende materialen en verschillende technieken opgebouwd. Zoals naald- en natvilten, borduren en vrij machinaal naaien.

Hergebruik van materialen is belangrijk voor Jantina. Ze vindt diverse materialen en spullen onder andere in kringloopwinkels. Voor het inlijsten van de schilderijen worden veelal oude lijsten en houten dienblaadjes gebruikt. Boonstra heeft inmiddels geëxposeerd in de Bibliotheek van Heerenveen en in Aeres bedrijvencentrum in Dronten.

Jantina is werkzaam als woonbegeleider in de psychiatrie. Geeft ook workshops “schilderen met Wol” en is daarnaast dagelijks bezig met het vilten, in haar atelier in de nok van het huis. “Het is een uit de hand gelopen hobby”, zegt ze over dat laatste.

Cor Pot

In Fotograferen kan Cor Pot zijn creativiteit kwijt en is hier dagelijks mee bezig. Tijdens zijn werkzame leven is Cor Pot begonnen met tekenen en schilderen, een ontspannende bezigheid naast zijn werk.

Fotografie is nu zijn passie geworden. Documentatie-, natuur-,reis en portretfotografie maar ook zakelijke opdrachten voor bedrijven, uitgevers, sportverenigingen, familie portretten en bruidsfotografie.
Daarnaast fotografeert Cor Pot ook voor goede doelen en verenigingen zoals o.a. de Lionsclub, Linda Foundation, Het Sprookje in Heerenveen, The Old Grand Dad Club en Night Of The Koemarkt …

Foto’s: Dennis Stoelwinder

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend