Avondwandeling over de Ketlikerheide

Avondwandeling over de Ketlikerheide

0

KATLIJK – It Fryske Gea houdt woensdag 14 augustus van 19.00 tot 21.00 uur een avondwandeling over de Ketlikerheide onder begeleiding van een enthousiaste natuurgids.

Ga mee op pad en ontdek hoe de natuur ’s avonds tot rust komt en heerlijk afkoelt. Aanmelden kan uiterlijk een dag van te voren via  0511- 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis en niet-leden betalen € 4,- (t/m 12 jaar € 2,-).

Het begint al een beetje af te koelen, maar het is nog lekker licht buiten. Een goed moment om de frisse lucht in te ademen. It Fryske Gea helpt daar graag bij, terwijl zij tegelijkertijd een verrassende ontmoeting regelen. In het oude wandelbos, vlakbij Heerenveen, leven namelijk verschillende dieren. Zo wordt het Ketliker Skar beheerd door een met de jaren steeds groter groeiende populatie damherten. Ze voelen zicht thuis in dit gebied en helpen het prachtige terrein open te houden. Ze zijn namelijk dol op hoge planten en grassen.

In de verte hoor je het getik van een specht. Deze wordt ondersteund door de muzikale zang van de geelgors. Als je goed luistert klinkt zijn zang als de eerste tonen van de vijfde symfonie van Beethoven. Tijdens deze avondwandeling over de heide overheerst de rust, waardoor de vogelzang extra opvalt. De Ketlikerheide is een bosrijke omgeving met verschillende bosvogels. Deze vormen een vrolijke zanggroep. De natuurgids neemt deelnemers mee langs eeuwenoude bomen en dierensporen en vertelt vol passie over dit gebied en al haar schoonheden.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend