Scouting Polaris bouwt brug over Lindegracht voor Heerenveens UITfestival

Scouting Polaris bouwt brug over Lindegracht voor Heerenveens UITfestival

0

HEERENVEEN – Scouting Polaris bouwt voor het Heerenveens UITfestival in het weekend van 7 en 8 September een houten brug over de lindegracht.

De brug is tijdelijk en wordt puur voor het festival opgebouwd en afgebroken. “De brug staat voor mensen met elkaar verbinden” aldus Tias Verdonk, kunstenaar achter het project. “Wij willen laten zien hoe makkelijk dat kan zijn als je samen werkt. We hopen vooral dat mensen die ons zien werken de symboliek erachter mee naar huis nemen en uitdragen naar anderen.”

Scouting Polaris is een jonge vereniging, maar heeft veel ervaring met de materialen en technieken die de brug zullen vormen. Tijdens het festivalweekend viert ze haar eerste verjaardag en sinds kort hebben de scouts een vaste uitvalsbasis aan de rand van het IBF-bedrijventerrein. Bezoekers die de brug willen zien kunnen op vrijdagavond de bouw ervan meemaken en zullen er tijdens het festival gewoon de gracht mee over kunnen steken, op zondagmiddag zal hij weer verdwijnen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend