Poëzie en muziek van Loftlûd in ecokathedraal Mildam

0

MILDAM – Zondagmiddag 28 juli was er een optreden van Loftlûd in de ecokathedraal in Mildam. Loftlûd maakt improvisatiemuziek waarbij Jelmer van der Wal gitaar en Kalimba speelt.

Sjoerd Bonnema begon het concert met de gongdrum, speelde later op verschillende didgeridoos waaronder een exemplaar dat hij zelf maakte van een steel van de berenklauw. Monique Buising declameerde zelfgeschreven poëzie. Door het decor van gestapelde stenen die overgroeid zijn door planten en bomen was er een natuurlijke sfeer die een helemaal bij het concert en de instrumenten paste.

Het aanwezige publiek, dat plaats nam op de stenen of op een paar aanwezige stoelen, kon twee uitvoeringen meemaken, die beide geimproviseerd en dus verschillend waren. De toegang was in principe gratis, maar door het geven van een vrijwillige bijdrage werd er toch nog het nodige geld opgebracht voor de gemaakte onkosten.

De stichting TIJD, eigenaar van de ecokathedraal in Mildam, juicht het gebruik van deze locatie voor dergelijke kleinschalige concerten toe. Het pas bij de manier van bouwen, waarbij ook geimproviseerd wordt en zonder plan wordt gewerkt.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend