Stevige wind tijdens vierde dag Friese Ballonfeesten in Joure

0

JOURE – Zaterdag was de vierde avond voor de Friese Ballonfeesten. Gaan de luchtballonnen wel of niet de lucht in? Wat zijn de weersvoorspellingen voor de komende uren? Het was om acht uur droog, maar de wind was stevig. Zal de wind nog gaan liggen?

Na een aantal briefings met de piloten leek het moeilijk om een besluit te nemen. Het publiek was in afwachting van wat komen ging. Even voor negen uur kwam het besluit, een aantal luchtballonnen zullen zich gereed maken en gaan varen. Het was best spannend, er stond een behoorlijke wind.

Met man en macht moest men soms aan een mand hangen om de ballon in bedwang te houden. Op de foto’s is ook goed te zien dat er stevig gewerkt moest worden door de crew. Er gingen ongeveer 10 luchtballonnen de lucht in.

Het publiek werd later nog getraceerd door het opzetten van de grote special shape, de trein. Een prachtig moment en het publiek genoot. Deze avond was het ook weer lekker druk op de Nutsbaan. Daarnaast waren er zaterdagavond enkele optredens van bands op de podia.

Foto’s en video: ©Dennis Stoelwinder

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend