Flink aantal ballonnen ondanks regen de lucht in

0

JOURE – Donderdagavond was de tweede avond voor de Friese Ballonfeesten in Joure. Gaan de luchtballonnen wel of niet de lucht in? Een vraag die velen bezig hield. Er viel regen, soms plensde het even flink door, maar er bleef hoop.

Om 19.45 uur kwamen de piloten nog eens bij elkaar voor een laatste briefing.  Er was een lichtpuntje om 20.15 uur. En inderdaad, het werd lichter aan de lucht. In rap tempo werden er een groot aantal luchtballonnen gereed gemaakt voor een vaart. Kort daarna gingen dan ook al de eerste ballonnen de lucht in.  Helaas gingen de special shapes niet omhoog.

Naast de 35 heteluchtballonnen zijn er veel andere dingen te doen op de Nutsbaan: er staat een feesttent, er komt een podium, er is kermis voor de kinderen, er staan foodtrucks en diverse soorten bier.

Het is de bedoeling dat er elke avond 35 heteluchtballonnen de lucht in gaan, mits het mooi weer is. Verder kan er in een liggende ballon worden gelopen.

Op zaterdag zijn de brandweer en de politie ook aanwezig, net zoals SC Heerenveen en een clown en pony’s voor de kinderen. Zondag staat het terrein vol met oldtimers. En bovendien is er elke dag livemuziek op de Nutsbaan.

Foto’s en video: ©Dennis Stoelwinder

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend